top of page

Bajo Wellness Living

East Nusa Tenggara
2020
Public, Hospitality 

+ Refurbishment  

+ Recycled Materials  

+ Natural Ventilation

+ Natural Lightings 

+ Water Conservation

Facing the mesmerizing Flores Sea, Bajo Wellness Living is a renewal project of the old massage facility which adapts the current trends in the wellness industry by combining retreat hostel, massage facility, and healthy restaurant. The design tried to maintain the existing building’s structure, while maximizing the site potential. The extension building on the rooftop is designed for multifunctional activity such as yoga, event, or dining space using modular wide-span structures which are easy to disassemble. Wide openings and ceiling fans are mostly used to maximize the natural ventilation and lightings. Recycled materials such as palette boxes and bamboo are being used for exterior and interior elements, maximizing unused materials, minimizing the budget,  while creating a more earthy and humble impression of the buildings.

 

 

 

 

 

 

 

 

Facing the mesmerizing Flores Sea, Bajo Wellness Living is a renewal project of the old massage facility which adapts the current trends in the wellness industry by combining retreat hostel, massage facility, and healthy restaurant. The design tried to maintain the existing building’s structure, while maximizing the site potential..

Read more >
bottom of page